Pari andan ouswa pari deor dan roulet
Pari andan ek pari deor dan roulet: de fami pari, enn sel lavantaz kazinomatematikLavantaz kazinoPart sak miz ki kazino gard an mwayenn: 2.70% dan roulet eropeen.Lir tou →.

Bann pari andan kouver enn ziska sis nimero ek pey 5:1 ziska 35:1. Bann pari deor kouver douz ouswa diz-wit nimero ek pey 2:1 ouswa 1:1.
Ki ete bann pari andan dan roulet?
Pari lor enn sel nimeropariPari lor enn sel nimeroEnn sel nimero, peye 35:1.Lir tou →, pari lor de nimeropariPari lor de nimeroDe nimero kot-a-kot, peye 17:1.Lir tou →, pari lor trwa nimeropariPari lor trwa nimeroTrwa nimero dan enn ranze lor tapi pari, peye 11:1. An franse: transversale.Lir tou →, pari lor kat nimeropariPari lor kat nimeroKat nimero ki partaz enn kwin lor tapi pari, peye 8:1.Lir tou → ek pari lor sis nimeropariPari lor sis nimeroSis nimero dan de ranze kot-a-kot, peye 5:1. An franse: sixain.Lir tou → zot tou res andan grij nimero. Zot gagne rarman ek zot pey boukou. Enn pari lor enn sel nimero gagne enn tour lor 37 an mwayenn ek li pey 35 kont 1; enn pari lor sis nimero gagne enn lor sis ek li pey 5 kont 1. Minimom latab souvan aplik lor total ou bann zetonlarzanZetonEnn zeton ki reprezant enn montan fix, ki ou poze lor tapi pari pou fer enn pari. Osi: check.Lir tou → andan, alor sink zeton $1 lor sink nimero ase pou enn minimom $5.
Lexperians-la al par seri. Enn zwer ki parye lor enn sel nimero kapav fer 70 tour san gagne (probabilitematematikProbabiliteSans enn rezilta, depi 0 ziska 1 ouswa depi 0% ziska 100%. Enn nimero: 1/37 = 2.70%.Lir tou → apepre 15%) ek apre ramas $350 lor enn zeton $10. Pert atandimatematikPert atandiValer atandi miltiplie par total larzan ki ou parye; montan mwayen ki ou perdi lor enn sesion ouswa enn peryod.Lir tou → lor sa 70 tour-la se $19; vre rezilta-la kapav nenport ki ant −$700 ek +$1,000.
Ki ete bann pari deor dan roulet?
DouzennpariDouzenn1–12, 13–24 ouswa 25–36, peye 2:1.Lir tou →, kolonnpariKolonnDouz nimero dan enn kolonn vertikal lor tapi pari, peye 2:1.Lir tou →, rouzpariRouzPari peman egal lor 18 nimero rouz. An franse: rouge.Lir tou →, nwarpariNwarPari peman egal lor 18 nimero nwar. An franse: noir.Lir tou →, inper, per, ot ek ba zot dan bann kare otour grij-la. Zot gagne souvan ek zot pey enpe: 2 kont 1 pou enn douzenn, peman egal pou lezot. Sakenn bizin ariv minimom latab tousel. Lexperians-la dou: enn sesion pari lor rouz monte-desann par enn de miz ek li fini, an mwayenn, 2.70% total paryelarzanTotal paryeTotal larzan ki ou parye lor enn sesion ouswa enn peryod, ek bann gin ki ou reparye ladan. Osi: handle, action.Lir tou → an ba.
Seki sanze, seki pa sanze
Dispersion bann rezilta sanze net ant de fami-la. Mwayenn-la pa sanze. Tou de manke egzakteman 1/37 miz-la pou ariv vre kot, alor lor boukou tour tou de perdi 2.70% tou seki inn parye. Tablo anba la montre mem sesion $10, 100 tour, avek sakenn; rezilta atandi parey net ek lekar abityel sis fwa pli larz pou pari lor enn sel nimero.

Swazir kouma parye dan roulet: dapre lexperians, pa dapre lavantaz
Si ou anvi enn long sesion avek ti balansman, bann pari deorpariPari deorEnn pari lor bann kaz otour grij-la: douzenn, kolonn ek pari peman egal.Lir tou → avek enn ti miz donn ou sa. Si ou anvi sans enn gro gin ek ou aksepte enn gro sans perdi tou bidze-la, bann pari andanpariPari andanNenport ki pari ki plase lor ouswa ant bann nimero grij-la: lor enn sel nimero, de nimero, trwa nimero, kat nimero, sis nimero.Lir tou → donn ou sa. Okenn pa pli malin. Sel desizion ki sanz ou pert atandi se miz-la, nonb tour, ek si latab-la ofer la partagereglemanLa partageRegleman franse: kan zero sorti, ou gagne lamwatie enn miz peman egal. Sa koup lavantaz kazino lor sa bann pari-la an de, ziska 1.35%.Lir tou →.
- p10 −$420
- p25 −$280
- medyann −$120
- p75 +$20
- p90 +$140
Melanz bann fami
Boukou zwer melanz pari andan ek pari deor dan roulet: enn de pari lor enn sel nimero kouma enn tiket lotri ek rouz pou fer letan pase. Akoz bann valer atandimatematikValer atandiRezilta mwayen par pari lor enn long dire. −1/37 miz-la pou sak pari eropeen standar.Lir tou → aditione, melanz-la ena enn pert atandi 2.70% total-la ek enn varyansmatematikVaryansEnn mezir lor kouma bann rezilta dispers otour valer atandi. For pou pari lor enn sel nimero, ba pou pari peman egal.Lir tou → ant de-la. Zouti konstrikter pari kalkil tou de pou nenport ki konbinezon.
- p10 −$500
- p25 −$500
- medyann −$500
- p75 +$40
- p90 +$1,480
Kestion
Pari deor, akoz bidze-la dir ase lontan pou trouv kouma zwe-la marse. Pa akoz zot perdi mwins par dolar.
Bann kazino prefer total parye. Parye vit lor pari deor fer li monte plis, samem ki fer bann latab rapid met lakan lor la.
Zeneralman non. Ou total andan ek sak pari deor verifye separeman kont minimom roulet-la.
Lamizman ar matematik
Esey rezoud zot ou mem avan. Sakenn solision kase; ouver li kan ou pare.
Ou met $10 lor rouzpariRouzPari peman egal lor 18 nimero rouz. An franse: rouge.Lir tou → ek $1 lor 17, ki nwarpariNwarPari peman egal lor 18 nimero nwar. An franse: noir.Lir tou →, pou enn tour lor enn rou eropeen. Fer lalis seki kapav arive ek komie sa de pari-la kout an mwayenn. Apre fer parey pou $10 lor rouz ek $10 lor nwar.
Montre solision-la
Repons Rouz: +$9. 17: +$25. Nimport ki lot nimero: −$11. An mwayenn −$11/37, apepre 30¢, seki fer 2.70% lor $11 mize. Rouz ek nwar ansam perdi $20 lor zerorouZeroSel kaz ver ki okenn pari peman egal, douzenn ouswa kolonn pa kouver; sours lavantaz kazino. Osi: enn sel zero, 0.Lir tou → ek nanye sinon: −$20/37, 2.70% lor $20.
Rouz sorti 18 fwa lor 37: $10-la gagn $10 ek $1 lor 17 perdi, +$9. 17 sorti enn fwa: pari lor rouz perdi $10 ek $1-la gagn $35, +$25. Lezot 17 nimero nwar ek zero, 18 kazekipmanKazEnn bann 37 konpartiman avek nimero lor rotor. Osi: slot, cup.Lir tou → an tou: toulede pari perdi, −$11.
Mwayenn: (18 × 9 + 25 − 18 × 11)/37 = (162 + 25 − 198)/37 = −11/37.
Sakenn pari gard so prop pri kan li konbine ar enn lot: $10 lor rouz kout 10/37 an mwayenn, $1 lor 17 kout 1/37, ek ansam 11/37. Melanz pari sanz fason ki bann rezilta distribie, pa seki zot kout. Rouz ek nwar ansam fer ki sakenn rezilta sof zero ni gagne ni perdi ek touzour peye 2.70% lor tou seki finn mize, tou lor zero. Hunacek (2025) donn mem egzersis-la lor enn rou doub zero, kot pri-la se 5.26%.
Enpe riye

Varyans diferan. Mem lavantaz. Mem zero.
Sours
- Ethier, S. N. The Doctrine of Chances: Probabilistic Aspects of Gambling.
- Epstein, R. A. The Theory of Gambling and Statistical Logic, 2nd ed.