Pari lor trwa nimero
Enn pari lor trwa nimero dan roulet kouver enn rang trwa nimero avek enn sel zeton.

Trwa nimero, peye 11:1. ProbabilitematematikProbabiliteSans enn rezilta, depi 0 ziska 1 ouswa depi 0% ziska 100%. Enn nimero: 1/37 = 2.70%.Lir tou → 8.11%.
Kot pou met enn pari lor trwa nimero dan roulet
ZetonlarzanZetonEnn zeton ki reprezant enn montan fix, ki ou poze lor tapi pari pou fer enn pari. Osi: check.Lir tou → lor bor deor rang-la, lor lign ki pli pre bann kaz douzennpariDouzenn1–12, 13–24 ouswa 25–36, peye 2:1.Lir tou → (ouswa, lor enn tapi pariekipmanTapi pariGrij pari ki enprime lor latab. Osi: latab, feutre, tapi.Lir tou → franse ki ena de lextremite, lor nenport ki bor deor). Ena douz pari lor trwa nimeropariPari lor trwa nimeroTrwa nimero dan enn ranze lor tapi pari, peye 11:1. An franse: transversale.Lir tou → ordiner, depi 1-2-3 ziska 34-35-36, plis de avek zerorouZeroSel kaz ver ki okenn pari peman egal, douzenn ouswa kolonn pa kouver; sours lavantaz kazino. Osi: enn sel zero, 0.Lir tou →: 0-1-2 ek 0-2-3, ki met lor kwinpariPari lor kat nimeroKat nimero ki partaz enn kwin lor tapi pari, peye 8:1.Lir tou → kot zero zwenn premie rang. Zeton-la bizin lor lign limit; andan rang-la, krupie ti pou lir li kouma enn pari lor enn sel nimeropariPari lor enn sel nimeroEnn sel nimero, peye 35:1.Lir tou → lor nimero lor bor.
Peman ek lesperans enn pari lor trwa nimero dan roulet
Vre kot kont trwa nimero, se 11.33 kont 1; latab peye 11. Enn pari $10 lor trwa nimero ki sorti fer ou gagne $110 gin. Lor 37 tour mwayenn: trwa gin (+$330), 34 rate (−$340), net −$10 lor $370.
Karakter
Enn pari lor enn sel nimero ki gagne trwa fwa pli souvan ek ki peye enn tier. Bann zwer kontan pari lor trwa nimero pou “kouver enn rang” otour enn nimero ki zot krwar porte bonier, san sesres 36 tour. Atann ou a enn gin apepre sak 12 tour ek enn seri 25 tour san gin ouswa plis apepre enn fwa par sesion.
Pari lor trwa nimero ek douzenn
Kat pari lor trwa nimero fer enn douzenn. Kat pari $10 lor 1-2-3, 4-5-6, 7-8-9 ek 10-11-12 kout $40, gagne $110 − $30 = $80 kan premie douzenn sorti ek perdi $40 sinon. Enn pari $40 lor enn douzenn gagne $80 ek perdi $40 egzakteman dan mem ka. Se mem pari avek de form; douzenn-la pran zis enn zeton.
Vokabiler
TransversaleFR · pari lor trwa nimeroTransversaleNom franse pou pari lor trwa nimero (transversale pleine, 3 nimero) ek pari lor sis nimero (transversale simple, 6 nimero).Lir tou → pleine an franse (“travers konple”), “row” ouswa “three-line” pou bann krupie britanik, “street” dan Lamerik ek lor internet. Six-line, se enn transversale simple, ek li sa enn ki ena plis nimero, ki fer konfizion.
Kestion
Wi, 11 kont 1. 0-1-2 ek 0-2-3 trwa nimero kouma nenport ki lot pari lor trwa nimero.
Tap lor bor deor rang-la; tapi-la alim trwa nimero-la avan ou konfirme.
Enpe riye

Trwa nimero, 11 kont 1.
Sours
- Ethier, S. N. The Doctrine of Chances: Probabilistic Aspects of Gambling.