Pari roulet · Pari peman egal · passe/manque · 7 min

Pari ot / ba

1–18 (ba, manque) ouswa 19–36 (ot, passe).

Repons kourt

Peye 1:1, probabilitematematikProbabiliteSans enn rezilta, depi 0 ziska 1 ouswa depi 0% ziska 100%. Enn nimero: 1/37 = 2.70%.Lir tou → 48.65%.

kouver
18 / 37
probabilite
48.65%
peye
1:1
SD pou $1
1.00
Lor latab · 18 nimero
Lor rou
0321519421225173462713361130823105241633120143192218297281235326

Kot pou met li

Bann kaz “1–18” ek “19–36” lor de bout rang pari deor. Lor enn tapi pariekipmanTapi pariGrij pari ki enprime lor latab. Osi: latab, feutre, tapi.Lir tou → franse, zot ekrir manque (“manke”: boul-laekipmanBoulTi boul ki lanse dan simen-la dan sans kontrer rotor. Zordi bann boul an ivorine ouswa Teflon, 18–21 mm.Lir tou → pa finn depas 18) ek passe (“pase”: li finn depase). Sakenn bizin respekte minimom latab.

Kot boul-la tom lor pari ot% bann tour
sa pari-la gagne
48.65%
enn lot nimero
48.65%
zero
2.70%
% bann tour
024.3248.65%

Limit latab rouletRoulet franse

Kot ek peman 1–18 ek 19–36 dan roulet

Parey kouma rouzpariRouzPari peman egal lor 18 nimero rouz. An franse: rouge.Lir tou →/nwarpariNwarPari peman egal lor 18 nimero nwar. An franse: noir.Lir tou → ek inper/per: vre kot 1.056 kont 1, latab peye 1, lavantaz 2.70%, ouswa 1.35% avek la partagereglemanLa partageRegleman franse: kan zero sorti, ou gagne lamwatie enn miz peman egal. Sa koup lavantaz kazino lor sa bann pari-la an de, ziska 1.35%.Lir tou →.

$10 × 100 tourot
probabilite par tour48.65%
gin atandi dan 100 tour48.6
rezilta atandi−$27.03
ekar-tip$100
p(okenn gin dan 100 tour)0.000000%
pli long seri pert tipik7 tour
Mem pert atandi ki tou lezot pari. Se dispersion-la ki ou pe swazir.

Regleman La Partage

Lor rou

Nimero ot ek nimero ba altern preske parfetman otour rou-la, alor sa pari-la pa kouver okenn sekterrouSekterEnn ark kaz ki swiv lor rou-la, pa enn group lor tapi pari.Lir tou →; li zis enn group lor tapi pari. Si ou get lord-la depi zerorouZeroSel kaz ver ki okenn pari peman egal, douzenn ouswa kolonn pa kouver; sours lavantaz kazino. Osi: enn sel zero, 0.Lir tou →: 32 (ot), 15 (ba), 19 (ot), 4 (ba), 21 (ot), 2 (ba) ek koumsa ziska lafin.

Nimero ot ek nimero ba altern preske parfetman otour rou-la, alor pari-la pa kouver okenn sekter.

Peman 19–36 dan roulet lor 37 tour

Avek $10 par tour, enn pari lor 19–36 gagne 18 fwa lor 37 tour mwayenn (+$180), perdi kont dizwit nimero ba (−$180) ek perdi kont zero enn fwa (−$10): −$10 lor $370 parye. Lor enn rou doub zero, de zero-la kout $20 lor $380, 5.26%. Zero pli ba ki 1 me li fer pari ba perdi kanmem: lor kaz-la ekrir 1–18.

Konbinezon

Ot plis trwaziem douzennpariDouzenn1–12, 13–24 ouswa 25–36, peye 2:1.Lir tou → kwinsid lor tou douz nimero 25–36, alor se enn pari pondere lor 19–36 kot douzenn anler kouver de fwa. Ba plis rouz kwinsid lor nef nimero. Okenn sa bann konbinezon-la pa sanz valer atandimatematikValer atandiRezilta mwayen par pari lor enn long dire. −1/37 miz-la pou sak pari eropeen standar.Lir tou →; sakenn morso kout 2.70% tousel.

Ki ena dan sak mwatie

Sak mwatie ena nef nimero rouz ek nef nimero nwar, ek nef inper ek nef per. Bann nimero rouz se 1, 3, 5, 7, 9, 12, 14, 16 ek 18 dan mwatie ba ek 19, 21, 23, 25, 27, 30, 32, 34 ek 36 dan mwatie ot. Ba, se premie douzenn ek mwatie deziem; ot, se lot mwatie deziem ek trwaziem. Okenn pari pli pti pa kouver 1–18 pli bon marse: enn douzenn peye 2 kont 1 lor douz nimero, enn pari lor sis nimeropariPari lor sis nimeroSis nimero dan de ranze kot-a-kot, peye 5:1. An franse: sixain.Lir tou → 5 kont 1 lor sis, ek sakenn kout mem 2.70%.

Regleman franse

Avek la partage, mwatie enn pari manque ouswa passe retourne kan zero sorti, ek pri-la tom a 1.35%. Avek en prisonreglemanEn prisonRegleman franse: kan zero sorti, enn pari peman egal res bloke pou tour swivan olie li perdi. Sa koup lavantaz kazino an de lor sa bann pari-la.Lir tou →, pari-la reste bloke pou enn lot tour olie: si li gagne, li retourne san gin, ek si li perdi, kazino pran li.

Kestion

Kifer “manque” pou ba?

Boul-la pa finn al ase lwin, li finn “manke” depas 18. Passe vedir li finn depase.

Eski enn peman 19–36 pli probab ver lafin enn sesion?

Non. Sak tour, se 18/37 pou nenport ki mwatie.

Enpe riye

1–18 ouswa 19–36. Mem pari ki rouz, lot kaz.

1–18 ouswa 19–36. Mem pari ki rouz, lot kaz.

Sours

  1. Ethier, S. N. The Doctrine of Chances: Probabilistic Aspects of Gambling. Springer, 2010. Sapit 13, roulet.
verifie 2026-09-28model: eropeen, enn sel zerometodolozi ↗sours ↗