Lavantaz kazino dan roulet
Sa parti lor sakenn miz ki kazino gard an mwayenn.

Roulet eropeen: 2.70% lor tou pari standar, akoz peman kalkile kouma si ti ena 36 kaz alor ki ena 37.
Kouma kalkil li
Vre kot pou enn pari lor enn sel nimeropariPari lor enn sel nimeroEnn sel nimero, peye 35:1.Lir tou → ti pou 36 kont 1, akoz ena 36 fason perdi pou sakenn fason gagne. Kazino pey 35 kont 1. Sa initelarzanIniteMiz baz ki enn sistem ouswa enn zwer servi. Bann progresion dekrir an inite pou ki zot aplik lor nenport ki latab.Lir tou → ki manke-la, distribie lor 37 rezilta ki ena mem sans, fer 1/37 = 2.70% miz-la par tour. Mem mank-la paret dan tou pemanlarzanPemanSeki enn pari gagnan rapporte, ekrir kouma “X kont 1” anplis miz ki retourne.Lir tou → akoz tou peman servi regleman 36/n − 1: enn pari lor de nimeropariPari lor de nimeroDe nimero kot-a-kot, peye 17:1.Lir tou → pey 17 olie 17.5, enn douzennpariDouzenn1–12, 13–24 ouswa 25–36, peye 2:1.Lir tou → 2 olie 2.083, rouzpariRouzPari peman egal lor 18 nimero rouz. An franse: rouge.Lir tou → 1 olie 1.056. Diferans-la touzour 1/n inite par gin, ek ena n/37 gin par tour, alor touzour 1/37 par tour.
Lavantaz kont hold
Lavantaz se pert atandimatematikPert atandiValer atandi miltiplie par total larzan ki ou parye; montan mwayen ki ou perdi lor enn sesion ouswa enn peryod.Lir tou → par inite parye: 2.70% par tour. HoldlarzanHoldHold (part ki kazino gard): part larzan ki bann zwer amenn lor latab ki kazino gard pou vre. Pli for ki lavantaz kazino akoz bann gin parye ankor.Lir tou → (part ki kazino gard) se seki kazino vremem gard lor larzan ki ou ti amenn lor latab, ek li boukou pli o akoz ou reparye ou gin. Enn aste zetonlatabAste zetonSanz larzan kontan kont zeton lor latab. Fer li ant de tour, avek larzan-la poze lor tapi pari olie donn li dan lamin krupie.Lir tou → $100 ki ou parye $10 sak fwa lor 200 tour inn fer enn total parye $2,000 ek inn pey apepre $54 an lavantaz; hold lor sa aste zeton-la se 54%. Kazino raport hold; zwer bizin reflesi an lavantaz.
Kifer tou pari ena mem lavantaz
Se enn swa ki finn fer expre, pa enn koinsidans. Regleman 36/n − 1 ti fixe dan 18em syek ek doub zerovaryantDoub zeroKaz 00 lor rou amerikin. So prezans fer lavantaz kazino mont depi 2.70% ziska 5.26%.Lir tou → ti tire pli tar san tous peman. Si peman ti zis pou 37 kazekipmanKazEnn bann 37 konpartiman avek nimero lor rotor. Osi: slot, cup.Lir tou →, enn pari lor enn sel nimero ti pou pey 36 kont 1 ek kazino pa ti pou gagne nanye. Enn lavantaz egal partou pratik: okenn pari roulet pa enn “pari pou bourik” kont enn lot, apart enn sel eksepsion, pari amerikin lor sink nimero a 7.89%.
Seki lavantaz roulet pa ete
Li pa probabilitematematikProbabiliteSans enn rezilta, depi 0 ziska 1 ouswa depi 0% ziska 100%. Enn nimero: 1/37 = 2.70%.Lir tou → perdi enn sesion; laplipar ti sesion se varyansmatematikVaryansEnn mezir lor kouma bann rezilta dispers otour valer atandi. For pou pari lor enn sel nimero, ba pou pari peman egal.Lir tou → ki deside, ek apepre 42% sesion 100 tour lor peman egal fini an gin. Li pa enn fre par sesion; li ogmante avek total paryelarzanTotal paryeTotal larzan ki ou parye lor enn sesion ouswa enn peryod, ek bann gin ki ou reparye ladan. Osi: handle, action.Lir tou →, alor enn progresionstrateziProgresionNenport ki regleman ki sanz miz-la dapre bann rezilta avan. Progresion negatif ogmant li apre pert, pozitif apre gin.Lir tou → ki parye plis pey plis. Okenn model pari pa kapav dilye li, akoz lavantaz bann pari ki fer an mem tan aditione an proporsion zot miz.
An larzan
Pou sakenn $1,000 parye, pert atandi se $27.03 dan roulet eropeenvaryantRoulet eropeenRou enn zero, 37 kaz, lavantaz kazino 2.70%. Model referans lor sit-la.Lir tou →, $52.63 dan amerikin, $13.51 lor pari peman egalpariPari peman egalRouz/nwar, inper/per, ot/ba. 18 nimero, peye 1:1.Lir tou → avek la partagereglemanLa partageRegleman franse: kan zero sorti, ou gagne lamwatie enn miz peman egal. Sa koup lavantaz kazino lor sa bann pari-la an de, ziska 1.35%.Lir tou →. Enn abitie ki parye $500 enn aswar, de fwa par semenn, pandan enn lane, inn fer enn total parye $52,000 ek inn pey apepre $1,400 an lavantaz lor enn rou eropeen. Sif-la tipti par tour ek san pitie par lane.
Par tour ouswa par pari regle
Preske tou pari roulet regle dan enn sel tour, alor so lavantaz par tour ek so lavantaz par pari se mem nonb. Enn pari ki kapav fer ni gagne ni perdi ek res lor tapi pariekipmanTapi pariGrij pari ki enprime lor latab. Osi: latab, feutre, tapi.Lir tou → ena de. Pari turkwaz dan Riverboat Roulette kouver 3 nimero lor enn rou amerikin, gagne 2 kont 1 si enn ladan sorti avan enn parmi 8 nimero White, ek ni gagne ni perdi lor tou lezot. Par pari regle li perdi 2/11 miz-la, 18.18%. Par tour li perdi 2/38, 5.26%, akoz an mwayenn enn pari res lor latab pandan 38/11 tour, apepre 3.5. Toulede sif korek. Sif par tour konpar pari-la ar rest latab ek fixe ki enn er kout; sif par pari regle dir komie lor sakenn miz retourne kan pari-la finalman regle.
Kan enn kazino tromp so pri
Tou lavantaz lor sa paz-la sorti dan enn kalkil ki kazino normalman fer bien. Parfwa zot pa fer li bien. An oktob 1994, Grand Casino dan Biloxi, Mississippi, ti ofer 80 kont 1 lor trwa de ki fer 4 total, ek mem zafer lor 17. Trwa de tom dan 216 fason ek zis 3 ladan fer 4 total, alor pari-la ti retourn 81 × 3/216 = 1.125 pou sakenn inite miz: enn lavantaz 12.5% pou zwer. Bann zwer ti remarke. Kazino ti perdi apepre $180,000 dan enn zour, ti ferm pari-la, ek ti rouver li a 60 kont 1, ki transform mem 3 sans lor 216 la an enn lavantaz 15.3% pou kazino. Hunacek (2025), ki site Bollman, rakont sa zistwar-la. Peman standar roulet tro sinp pou tromp koumsa; se so bann pari kostepariPari kosteEnn pari siplemanter opsionel ki atase ar zwe prinsipal, zeneralman lor enn seri, enn levennman bonis ouswa enn jackpot. Preske touzour pli ser ki bann pari standar.Lir tou → inabityel ki vo lapenn verifie kalkil.

Pari koste dan lezot zwe latab
Bollman (2021) met pari prinsipal blackjack, bakara, craps ek roulet kot-a-kot ar pari koste tipik lor mem latab. Dan trwa premie zwe, pari koste kout plis ki pari prinsipal, souvan plizir fwa plis. Eksepsion-la se dernie zwe dan tablo-la: lavantaz roulet amerikinvaryantRoulet amerikinRou avek 0 ek 00, 38 kaz, lavantaz kazino 5.26%. Se pa model par defo lor sit-la.Lir tou → se 5.26% lor pari prinsipal, ase o pou ki enn pari koste kouma Colors ouswa WINGO kapav kout mwins.
Formil
Kestion
Non. Se 2.70% seki ou parye. Kan ou reparye mem larzan-la, ou parye li ankor enn fwa.
Non. Se enn proporsion. Pert atandi an dolar ogmante avek miz-la.
Si ou mezir par lavantaz, tou pari standar eropeen egal; zot diferan zis par komie souvan zot gagne ek komie zot pey. Avek la partage, pari peman egal ena mwatie lavantaz lezot.
Lamizman ar matematik
Esey rezoud zot ou mem avan. Sakenn solision kase; ouver li kan ou pare.
Lor enn rou eropeen, enn pari lor enn sel nimeropariPari lor enn sel nimeroEnn sel nimero, peye 35:1.Lir tou → ek enn pari lor rouzpariRouzPari peman egal lor 18 nimero rouz. An franse: rouge.Lir tou → tou le de kout 2.70%, mem si enn kouver enn sel nimero ek lot-la dizwit. Kifer tou pari ena mem lavantaz kazinomatematikLavantaz kazinoPart sak miz ki kazino gard an mwayenn: 2.70% dan roulet eropeen.Lir tou →?
Montre solision-la
Repons Sakenn pemanlarzanPemanSeki enn pari gagnan rapporte, ekrir kouma “X kont 1” anplis miz ki retourne.Lir tou → fikse kouma si zerorouZeroSel kaz ver ki okenn pari peman egal, douzenn ouswa kolonn pa kouver; sours lavantaz kazino. Osi: enn sel zero, 0.Lir tou → pa ti la, alor sakenn pari perdi enn initelarzanIniteMiz baz ki enn sistem ouswa enn zwer servi. Bann progresion dekrir an inite pou ki zot aplik lor nenport ki latab.Lir tou → lor 37 tour, ninport ki li kouver.
Pran enn pari lor n nimero. Li pey (36 − n)/n kont 1. Lor 37 tour, li gagne n fwa an mwayenn ek li perdi 37 − n fwa.
Bann gin rapor n × (36 − n)/n = 36 − n inite. Bann pert kout 37 − n inite. Diferans-la se −1 inite sak 37 tour, ek n inn disparet: rezilta-la parey pou enn pari lor enn sel nimero, enn pari lor kat nimeropariPari lor kat nimeroKat nimero ki partaz enn kwin lor tapi pari, peye 8:1.Lir tou → ouswa enn douzennpariDouzenn1–12, 13–24 ouswa 25–36, peye 2:1.Lir tou →. Enn inite perdi lor 37 se 2.70%.
Lor enn rou avek N kazekipmanKazEnn bann 37 konpartiman avek nimero lor rotor. Osi: slot, cup.Lir tou →, mem kalkil-la donn (36 − N)/N, alor −2/38 = 5.26% lor enn rou amerikin. Sel pari ki kas sa model-la se pari lor sink nimero amerikin: regleman-la dir li ti bizin pey 6.2 kont 1, li pey 6, ek li kout 7.89%.
Keno, zwe kouma lalotri, gard 25% ouswa plis lor seki dimounn parye. Si enn kazino ti azout zero lor enn rou roulet ek kit bann peman parey, komie zero ti pou bizin pou fer roulet kout osi ser ki keno?
Montre solision-la
Repons Douz zero: enn rou 48 kaz.
Avek z zero, rou-la ena 36 + z kaz, ek bann peman touzour kont 36. Dapre regleman dan devinet lao, sakenn pari perdi z inite lor 36 + z tour, alor lavantaz kazino se z/(36 + z).
Met sa egal a enn kar: 4z = 36 + z, alor z = 12. Douz zero lor enn rou 48 kaz ti pou kout 25%.
Rou trip zero Las Vegas Strip, roulet pli ser ki laplipar zwer pou zwenn, ena enn kar sa nonb zero-la.
zerokazlavantaz kazino1372.70%2385.26%3397.69%44010.00%124825.00%Lalotri Massachusetts inn lans enn rou an 2023 avek 36 nimero ek san zero. Enn sel nimero pey 25 pou 1, ek rouz, nwarpariNwarPari peman egal lor 18 nimero nwar. An franse: noir.Lir tou →, inper ouswa per pey 3 pou 2. San zero, eski li pli bon marse ki roulet?
Montre solision-la
Repons Non, boukou pli ser: 30.56% lor enn nimero ek 25% lor rouz ouswa nwar, kont 2.70% lor enn rou eropeen.
“Pou” inklir miz-la. Enn pari $1 lor enn nimero retourn $25 enn fwa lor 36 tiraz an mwayenn: $25 retourne pou $36 parye, enn pert $11 lor 36, 30.56%.
Enn pari $2 lor rouz retourn $3 lamwatie letan: $3 retourne pou sak $4 parye, enn pert 25%.
Enn zero se zis enn fason pou fikse enn pri. Roulet pey kouma si ti ena 36 kaz ek li azout enn 37em; sa rou-la ena 36 kaz ek li zis pey mwins. Bollman (2024) donn li kouma egzersis.
Enn kazino anvi enn nouvo pari lor onz nimero premiematematikNimero premieEnn nonb antie pli gran ki 1 ki zis 1 ek limem divize egzakteman: 2, 3, 5, 7, 11, 13 ek koumsa deswit.Lir tou → ant 1 ek 36: 2, 3, 5, 7, 11, 13, 17, 19, 23, 29 ek 31. Komie li bizin pey pou kout mem 2.70% ki tou lezot pari lor enn rou eropeen? Komie li ti pou kout a 2 kont 1?
Montre solision-la
Repons 25 kont 11, apepre 2.27 kont 1. A 2 kont 1 li ti pou kout 10.81%.
Servi regleman premie devinet: enn pari lor n nimero pey (36 − n)/n kont 1. Avek n = 11 sa fer 25/11 kont 1, enn peman malkomod, akoz enn zetonlarzanZetonEnn zeton ki reprezant enn montan fix, ki ou poze lor tapi pari pou fer enn pari. Osi: check.Lir tou → $10 ti pou gagne $22.73.
A 2 kont 1, enn pari $1 gagne $2 lor 11 tour lor 37 ek perdi $1 lor 26 lezot: 22 − 26 = −4 inite sak 37 tour, 10.81%.
Samem rezon ki fer roulet vann pari lor 1, 2, 3, 4, 6, 12 ek 18 nimero: 36 divize par sakenn, alor peman zis-la enn nonb antie. Taylor (2021) donn egzersis-la avek dis nimero premie; ena onz.
Enpe riye

1/37 sakenn miz, lor tou pari, sakenn tour.
Sours
- Ethier, S. N. The Doctrine of Chances: Probabilistic Aspects of Gambling.
- Epstein, R. A. The Theory of Gambling and Statistical Logic, 2nd ed.
- Bollman, M. Mathematics of the Big Four Casino Table Games: Blackjack, Baccarat, Craps, & Roulette.
- Hunacek, M. Quantitative Literacy Through Games and Gambling.