Glosser · matematik
Probabilite
Sans enn rezilta, depi 0 ziska 1 ouswa depi 0% ziska 100%. Enn nimero: 1/37 = 2.70%.
Dan so konteks
Sak probabilite roulet se enn nonb kazekipmanKazEnn bann 37 konpartiman avek nimero lor rotor. Osi: slot, cup.Lir tou → divize par 37; bann sekans miltipliye.
Eski ou ti kone
Apre 37 tour ena ankor 36% sans ki ou nimero pa finn sorti mem enn fwa. Bann zwer touzour devine ki sa mwins ki 10%.