Pari roulet · Pari anonse · sekter · 8 min

Pari Voisins du Zéro

Voisins du zéro dan roulet vedir “vwazin zero”: disset kaz depi 22 ziska 25 otour zero.

Repons kourt

Nef zeton kouver disset nimero. ProbabilitematematikProbabiliteSans enn rezilta, depi 0 ziska 1 ouswa depi 0% ziska 100%. Enn nimero: 1/37 = 2.70%.Lir tou → 45.95%. Peman-la depann lor ki nimero sorti.

kouver
17 / 37
probabilite
45.95%
zeton
9
net kan li sorti
+9 ziska +15 inite
Lor latab · 17 nimero
Lor rou
0321519421225173462713361130823105241633120143192218297281235326
0321519421225173462713361130823105241633120143192218297281235326Voisins du zéroOrphelinsTiers du cylindreOrphelins
Rou-la an trwa sekter
17 nimero45.95% rou-la9 zeton
Dan lord rou
22182972812353260321519421225
Kouma bann zeton mete
012345678910111213141516171819202122232425262728293031323334353622
0-2-3 ×211:14-717:112-1517:118-2117:119-2217:132-3517:125-26-28-29 ×28:1

Ki ete voisins dan roulet?

De zetonlarzanZetonEnn zeton ki reprezant enn montan fix, ki ou poze lor tapi pari pou fer enn pari. Osi: check.Lir tou → lor pari lor trwa nimeropariPari lor trwa nimeroTrwa nimero dan enn ranze lor tapi pari, peye 11:1. An franse: transversale.Lir tou → 0-2-3, de lor pari lor kat nimeropariPari lor kat nimeroKat nimero ki partaz enn kwin lor tapi pari, peye 8:1.Lir tou → 25-26-28-29, ek enn zeton lor sakenn sink pari lor de nimeropariPari lor de nimeroDe nimero kot-a-kot, peye 17:1.Lir tou →: 4-7, 12-15, 18-21, 19-22, 32-35. Nef zeton, disset kazekipmanKazEnn bann 37 konpartiman avek nimero lor rotor. Osi: slot, cup.Lir tou →: 22 18 29 7 28 12 35 3 26 0 32 15 19 4 21 2 25, enn sel bout rou san koupir avek zerorouZeroSel kaz ver ki okenn pari peman egal, douzenn ouswa kolonn pa kouver; sours lavantaz kazino. Osi: enn sel zero, 0.Lir tou → o mitan. Ou anons li kouma “voisins” (les voisins du zéroFR · sekterVoisins du zéro“Vwazin zero”: disset nimero depi 22 ziska 25 lor rou-la, parye avek nef zeton.Lir tou →).

Kot boul-la tom lor voisins% bann tour
sa pari-la gagne
45.95%
enn lot nimero
51.35%
zero
2.70%
% bann tour
025.6851.35%

Peman voisins sak kaz

Akoz bann zeton pa ena mem pwa, pemanlarzanPemanSeki enn pari gagnan rapporte, ekrir kouma “X kont 1” anplis miz ki retourne.Lir tou → depann lor kot boul-laekipmanBoulTi boul ki lanse dan simen-la dan sans kontrer rotor. Zordi bann boul an ivorine ouswa Teflon, 18–21 mm.Lir tou → tom. Enn nimero dan doub pari 0-2-3 peye 11 × 2 = 22 ek lezot set zeton perdi: net +15. Enn nimero dan doub pari 25-26-28-29 peye 8 × 2 = 16 ek set perdi: net +9. Enn nimero lor nenport ki pari lor de nimero peye 17 lor enn zeton ek wit perdi: net +9. Si okenn pa sorti, tou nef perdi.

boul-la tom lorzeton ki gagnepeyelezot zeton perdinet (inite)probabilite
0, 2 ouswa 32 lor pari trwa nimero+227+153/37
25, 26, 28 ouswa 292 lor pari kat nimero+167+94/37
4 7 12 15 18 21 19 22 32 351 lor enn pari de nimero+178+910/37
nenport ki lot nimerookenn09−920/37
EV = (3·15 + 4·9 + 10·9 − 20·9)/37 = −9/37 inite: 2.70% nef.

Karakter

Li kouver preske mwatie rou-la avek enn sel anons, alor li sorti preske enn tour lor de, ek sak fwa li pa sorti, sa kout nef initelarzanIniteMiz baz ki enn sistem ouswa enn zwer servi. Bann progresion dekrir an inite pou ki zot aplik lor nenport ki latab.Lir tou →. Lor 37 tour mwayenn: 17 fwa li sorti pou anviron +171 inite an tou, 20 fwa li pa sorti pou −180, net −9. VaryansmatematikVaryansEnn mezir lor kouma bann rezilta dispers otour valer atandi. For pou pari lor enn sel nimero, ba pou pari peman egal.Lir tou → ba pou enn pari andanpariPari andanNenport ki pari ki plase lor ouswa ant bann nimero grij-la: lor enn sel nimero, de nimero, trwa nimero, kat nimero, sis nimero.Lir tou →; li donn lefe enn lant ti-pert-ti-pert avek de tanzantan enn bonis 0-2-3.

Jeu zéro

So pti kouzin: kat zeton lor set kaz ki pli pre ar zero (12 35 3 26 0 32 15), kouma pari lor de nimero 0-3, 12-15, 32-35 ek enn pari lor enn sel nimeropariPari lor enn sel nimeroEnn sel nimero, peye 35:1.Lir tou → lor 26. Si 26 sorti, net +32; si enn pari lor de nimero sorti, net +14. Koran dan kazino alman ek otrisien kouma “zero spiel”.

Pari Jeu Zéro

Kifer sa bann pwa drol-la

Bann zeton swiv tapi pariekipmanTapi pariGrij pari ki enprime lor latab. Osi: latab, feutre, tapi.Lir tou →, pa rou-la. Disset vwazinpariVwazinEnn nimero ek de kaz lor sak kote li lor rou-la, sink zeton lor enn sel nimero.Lir tou → zero lor rou-la arive fer trwa nimero lor mem rang (0, 2, 3), enn kare (25, 26, 28, 29) ek sink pler pari lor de nimero lor grij-la. Bann doub zeton lor pari trwa nimero ek pari kat nimero, se seki bizin pou kouver sa set nimero-la avek pari ordiner. Se bann krupie ki ti fer sa pari-la pou al vit, pa bann matematisien pou ki li zoli.

Kestion

Eski voisins pli bon ki tiers?

Mem lavantaz par zeton. Voisins kouver plis ek kout plis; tiers peye parey sak fwa li sorti.

Eski zero peye plis?

Li peye kouma enn pari lor trwa nimero ki sorti, +15 inite, meyer rezilta sa pari-la.

Eski mo kapav parye voisins lor enn rou amerikin?

Non. Lord nimero-la diferan ek sa sekterrouSekterEnn ark kaz ki swiv lor rou-la, pa enn group lor tapi pari.Lir tou →-la pa egziste.

Enpe riye

Nef zeton, disset kaz, trwa peman diferan.

Nef zeton, disset kaz, trwa peman diferan.

Sours

  1. Ethier, S. N. The Doctrine of Chances: Probabilistic Aspects of Gambling. Springer, 2010. Sapit 13, roulet.
  2. Wykes, A. The Complete Illustrated Guide to Gambling. Doubleday, 1964.
verifie 2026-09-28model: eropeen, enn sel zerometodolozi ↗sours ↗